4 gode råd til installation af transientbeskyttelse

4 råd til installation af transientbeskyttelse

4 gode råd til installation af transientbeskyttelse. Dette er særligt til dig når du er ude på en installationsopgave. Der er netop implementeret nye lovkrav til transientbeskyttelse som trådte i kraft d. 1. juli 2019. Hertil omfatter disse nye lov og bekendtgørelser indenfor transientbeskyttelse ved stort set alle installationstyper. 

Her forneden kan du læse om de 4 gode råd til installation af transientbeskyttelse. 

  1. Når du påbegynder en ny installation så følg altid de nye krav om transientbeskyttelse. 
  2. Vær’ nu sikker og stille dig på den sikre side ved ALTID at installere og montere en transientbeskyttelse i din bolig for at undgå skader
  3. Vurdere sandsynligheden for lynnedbrud omkring dit område og foretag en risikoberegning hertil. 
  4. Dermed hvis risikovurderingen viser et behov for beskyttelse – Foretag en installation af transientbeskyttelse i din bolig. 

 

Andet godt om installation af transientbeskyttelse

En god detalje at være opmærksom på er at langt de fleste årsager til transientbeskyttelse i Danmark er på grund af lynnedbrud. Dette vidste du ikke? – Det vidste jeg heller ikke. 

Ifølge DMI bliver der registreret i gennemsnit ét lynnedbrud pr. km2 om året i Danmark. Man kan aldrig vide om man bliver ramt af et lynnedbrud der gør at ens komponenter bliver ødelagt. Derfor er det yderst vigtigt at beskytte med transientbeskyttelse. 

Hvis du er i tvivl har du altid mulighed for at foretage en risikovurdering af din installation. Hertil vil vurderingen vise behovet for for transientbeskyttelse. Med en formel som består af den beregnede risiko værdi CRL har du mulighed for at vurdere 3 elementer. De 3 elementer der vurderes er: lyntætheden (lyn pr. km pr. år), den miljømæssige faktor samt forsyningsnettet. Hvis du gerne vil have flere informationer om dette kan du læse i stærkstrømsbekendelse afsnit 6, § 443.5.

Set af at beregningen ikke kan lade sig gøre skal transientbeskyttelsen installeres uanset. 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *